Юридичний інститут

Міжкафедральний семінар 26 листопада 2015 р.02 Грудня 2015р.

На юридичному факультеті з ініціативи кафедри міжнародного та європейського права відбувся міжкафедральний семінар за темою «Забезпечення логіко-змістовних зв’язків викладання дисциплін міжнародної спрямованості на юридичному факультеті КНЕУ».

Із цікавою доповіддю за темою «Методологія визначення логіко-змістовних зв’язків викладання правових дисциплін» виступив доцент кафедри міжнародного та європейського права к.ю.н., к.ф.н. О. О. Гайдулін.

У центрі уваги учасників заходу були актуальні питання оптимізації навчального процесу з урахуванням послідовності вивчення студентами-юристами правових дисциплін та змістовного наповнення навчальних курсів. Доповідач О. О. Гайдулін наголосив на тому, що в основу налагодження системи міждисциплінарних зв’язків необхідно покласти більш чітке розмежування публічноправових та приватноправових наук, а також вимоги професіограми.

Обговорення доповіді вилилося в жваву дискусію, у якій взяли участь завідувач кафедри міжнародного та європейського права к.ю.н., доцент С. М. Ратушний, завідувач кафедри правового регулювання економіки д.ю.н., проф. С. І. Шимон,  доценти Д. Д. Коссе.,  О. Ю. Шереметьєва, О. А. Назаренко. Завідувач кафедри теорії та історії держави і права д.політ.н., проф. Ф. П. Шульженко, зауважив, що нині слід сміливіше долати стереотипи юридичного позитивізму і наполегливо з’ясовувати принципи природного права.

Учасники заходу наголосили на актуальності та плідності  дискусії, що відбулася, а також окреслили коло питань, які також потребують дослідження та обговорення найближчим часом.